dinsdag 2 oktober 2018

Oproep tot deelname: Europese erfgoedprijzen 2019 / Europa Nostra Awards




De European Heritage Awards / Europa Nostra Awards zijn Europa's hoogste onderscheidingen op het gebied van erfgoed. De prijzen zijn een erkenning voor de beste conserveringsprojecten, het meest indrukwekkende onderzoek, de meest toegewijde erfgoedprofessionals en vrijwilligers en de beste bewustmakings-, opleidings- en onderwijsprogramma's.

Architecten, ambachtslieden, culturele erfgoeddeskundigen, professionals en vrijwilligers, openbare en particuliere instellingen en lokale gemeenschappen: dit is uw kans om de hoogste erfgoedprijs in Europa binnen te slepen!

Tot 30 opmerkelijke erfgoedprojecten uit heel Europa zullen worden bekroond. Daarvan ontvangen 7 laureaten elk een Grand Prix en 10.000 euro; één van hen krijgt de publieksprijs, die wordt gekozen via een online enquête van Europa Nostra, het toonaangevende Europese erfgoednetwerk.
Alle winnaars worden in het zonnetje gezet tijdens de uitreiking van de Europese erfgoedprijzen in juni 2019.

De EU-prijs voor cultureel erfgoed / Europa Nostra Awards (vanaf 2019 de Europese erfgoedprijzen / Europa Nostra Awards) is in 2002 door de Europese Commissie gelanceerd en wordt sindsdien door Europa Nostra uitgereikt. De prijzen hebben de winnaars grote voordelen opgeleverd, zoals meer (inter)nationale bekendheid, meer bezoekers en vervolgfinanciering. De Awards worden ondersteund door het Creative Europe-programma van de Europese Unie.

Dien uw project in en deel uw succes in heel Europa!

Schrijf u nu in:
www.europeanheritageawards.eu/apply Uiterste datum: 15 november 2018 (datum van ontvangst)

Bekijk de video:
www.youtube.com/watch?v=Y5ArL64ZKWs

Ontdek meer:
www.europeanheritageawards.eu