donderdag 29 september 2016

HERHAALDE OPROEP! Historisch Railvervoer Nederland zoekt bestuursleden!

Een eerdere oproep voor nieuwe bestuursleden heeft helaas nog tot te weinig resultaten geleid. Daarom doen we hierbij een dringend verzoek aan onze leden om HRN te ondersteunen bij de zoektocht naar nieuwe bestuursleden. Kijk rond in je eigen organisatie of daar misschien mensen zijn die een bijdrage aan HRN kunnen leveren en stuur dit bericht s.v.p. door naar je medewerkers. Wellicht voelen zij zich aangesproken door deze oproep of kennen zij iemand die een bestuursfunctie bij HRN ziet zitten.


Wij zoeken kandidaten die het historische railvervoer een warm hart toedragen. Met name jongere mensen worden uitgenodigd om te reageren, omdat we graag willen komen tot een wat evenwichtigere leeftijdsopbouw in het bestuur. Vooral kandidaten uit de sectoren hoofdlijnberijders, stadstrams en industrieel smalspoor zijn welkom, omdat die sectoren nu niet zijn vertegenwoordigd in het HRN-bestuur, maar gegadigden uit andere sectoren worden vanzelfsprekend ook uitgenodigd om te reageren.


Als bestuurslid vertegenwoordig je in principe een railmuseum waar je zelf aan verbonden bent.


Het leuke van een bestuursfunctie van HRN is dat je regelmatig contact hebt met gelijkgestemden, dat het je blik verruimt omdat je kennis maakt met andere railmusea en natuurlijk dat je daadwerkelijk een bijdrage kunt leveren aan de historische spoor- en tramwegorganisaties die Nederland rijk is.


Het bestuur van HRN vergadert momenteel circa vier keer per jaar, steeds ’s avonds door de week; daarnaast is er tweemaal per jaar op zaterdag een ledenvergadering die je als bestuurslid geacht wordt bij te wonen. Vanzelfsprekend gaat er wat lees- en voorbereidend werk vooraf aan die vergaderingen.

Mocht je interesse hebben, neem dan gerust en vrijblijvend contact met ons op, via railmusea@gmail.com (het adres van onze secretaris). We vertellen je graag meer over HRN en over het lidmaatschap van het bestuur van HRN.

Historisch Railvervoer Nederland (HRN) is de belangenvereniging van de Nederlandse railmusea, en vertegenwoordigt op dit moment 30 organisaties. HRN waakt ervoor, dat in een verdergaande moderniserende maatschappij historische railvervoer kunnen blijven rijden.
HRN is daarom onder andere actief op de volgende terreinen:
  • HRN is gesprekspartner van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, onder meer op het gebied van de totstandkoming van nieuwe spoorwegwetgeving
  • HRN houdt zich bezig met de gezamenlijke publiciteit voor de railmusea.
  • HRN is de Nederlandse vertegenwoordiger in de Europese koepelorganisatie Fedecrail (zie www.fedecrail.org). Fedecrail bewaakt de belangen van railmusea op Europees niveau
  • HRN maakt zich sterk voor de cultuurhistorische waarde van de voertuigen en andere objecten die de Nederlandse railmusea beheren (zie  www.railmonumenten.nl). en werkt daartoe  nauw samen met de andere sectoren in het mobiele erfgoed (weg, lucht en water) in de Stichting Mobiele Collectie Nederland (zie www.mobiel-erfgoed.nl).