maandag 26 februari 2018

De vereniging Historisch Railvervoer Nederland (HRN) zoekt een Beheerder voor het Nationaal Register RailErfgoed

-->
Het Nationaal Register RailErfgoed geeft een overzicht van het Rollend Erfgoed in ons land en inzicht in de culturele waarde daarvan. De beheerder van dit register is verantwoordelijk voor het beheer. Werkzaamheden zijn onder andere de controle van voordrachten van voertuigen voor het NRRe op juistheid en volledigheid van de informatie; de organisatie en verslaglegging  van de bijeenkomsten van de beoordelingscommissie, die minimaal 1 x per jaar plaatsvinden; de bewaking van de technische én inhoudelijke relatie met het Nationaal Register Mobiel Erfgoed (NRME) van de stichting Mobiele Collectie Nederland (MCN), waarvan het NRRe onderdeel is en de publicatie van het Register via internet (www.railmonumenten.nl). Ook de communicatie over het Register behoort tot de taken.


Informatie

Achtergrondinformatie over het register is te vinden op de website van het register: www.railmonumenten.nl. De start van de werkzaamheden van de nieuwe beheerder is voorzien op 1 januari 2019, waarbij in 2018 voldoende tijd en ruimte bestaat om 'in te werken', daarbij begeleid door de huidige beheerder.
De werkzaamheden nemen per jaar 80 - 100 uur in beslag. Eventueel kan het werk ook door meer mensen worden uitgevoerd.

Er is een beperkte vergoeding voor de werkzaamheden beschikbaar; de hoogte van deze vergoeding worden in overleg met het bestuur van HRN vastgesteld. Er wordt een contract afgesloten voor minimaal twee jaar.



Gewenste kennis en vaardigheden

·    Affiniteit met en basale kennis van registratie en culturele waardering van cultureel erfgoed in het algemeen en railerfgoed in het bijzonder.
·    Affiniteit met en enige algemene kennis van de historische ontwikkeling van railvervoer en mobiliteit i.h.a. en de daarmee samenhangende algemeen maatschappelijke geschiedenis.
·    Een inhoudelijk kritische, maar constructieve houding tegenover het beoordelingsproces, het veld en de collectiehouders, maar ook t.o.v. de beoordelingscommissie.
·    Kunnen omgaan met een database en met de website (cms) van het register.
·    Algemene computervaardigheden.
·    Talent voor organisatie en efficiënt werken.


Klik hier voor de volledige vacaturetekst.