dinsdag 22 december 2015

Uitnodiging voor de negende Fedecrail Youth Exchange 2016 - Duitsland


Uitnodiging voor de negende Fedecrail Youth Exchange 2016 – Duitsland

FEDECRAIL – de Europese Federatie van Museum- en Toeristische Spoorwegen organiseert samen met de VDMT, de Duitse vereniging voor historische en toeristische spoorwegen, de negende FEDECRAIL Youth Exchange, ditmaal in Duitsland. Dit evenement vindt plaats van vrijdag 29 juli tot zondag 7 augustus 2016 in de omgeving van Neurenberg en in Beieren, Duitsland.

Gastheren zijn enkele leden van de VDMT: het Deutsches Dampflokomotiv Museum (Neuenmarkt-Wirsberg) en  de Dampfbahn Fränkische Schweiz e.V .(Ebermannstadt). De hoofdlocatie is het Jugendgästehaus in Neuenmarkt-Wirsberg,
De deelnemers kunnen een gevarieerd programma verwachten, niet alleen bestaande uit verschillende bezoeken aan historische spoorlijnen en trammusea, maar er zal zeker ook sprake zijn van zelfwerkzaamheid, want het is de bedoeling dat je ook daadwerkelijk gaat meewerken. Ook  de cultuur van dit deel van Duitsland krijgt aandacht en natuurlijk is de Youth Exchange een prachtige manier om in contact te komen met gelijkgestemde deelnemers uit allerlei andere Europese landen.

Als je tussen de 15 en 24 jaar oud bent en vrijwilliger bij een railmuseum, dan kom je in aanmerking voor deelname. Is je interesse gewekt?  Stuur dan zo snel mogelijk (maar uiterlijk 6 maart 2016) een e-mail naar
youthcamp@fedecrail.org. Je ontvangt dan begin 2016 een inschrijfformulier en een gedetailleerder programmaoverzicht. Meer informatie komt binnenkort ook online beschikbaar op www.fedecrail.org.

Informatie over de ontvangende organisaties vind je op:
www.dampflokmuseum.de
www.dampfbahn.net
www.vdmt.de

Wij zien nu al uit naar tien dagen vol nieuwe gemeenschappelijke ervaringen en bijzondere belevenissen,  net als de jaren hiervoor.