vrijdag 11 augustus 2017

EU-prijs voor cultureel erfgoed / Europa Nostra Awards 2018: schrijf nu in.

De Europese Unie Prijs voor Culturele Erfgoed / Europa Nostra Awards is Europa's hoogste onderscheiding op het gebied van erfgoed. De prijs is een erkenning voor de beste prestaties op het gebied van instandhouding, onderzoek, dienstverlening, educatie, training en bewustmaking van erfgoed.

In 2018 worden de Awards gebruikt als een belangrijk instrument ter bevordering van de belangrijkste doelstellingen van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed. Bijzondere aandacht wordt besteed aan de Europese dimensie van de projecten, waaronder:
● Samenwerking tussen organisaties of individuen in twee of meer Europese landen;

● Bijdrage aan het ontwikkelen van een gevoel van Europese identiteit of Europese sociale cohesie; en / of
● Verrijking en verdieping van symbolische betekenissen en esthetische waarden uit de Europese traditie.


Maximaal 30 erfgoedprojecten uit Europa krijgen een prijs uitgereikt. Hiervan krijgen zeven laureaten een Grand Prix en € 10.000 elk. Ook wordt er een Public Choice Award uitgereikt. De winnaar daarvan wordt gekozen via een online poll die door Europa Nostra wordt uitgevoerd.

Alle winnaars zullen worden uitgenodigd voor de uitreikingsceremonie juni in Berlijn. De ceremonie is het belangrijkste hoogtepunt van de Europese Culturele Erfgoedtop, georganiseerd door Europa Nostra, de voornaamste erfenisorganisatie in Europa, de Stichting Pruisisch Cultureel Erfgoed en het Duitse Cultureel Erfgoedcomité.

Deadline voor inschrijving is 1 oktober 2017.

Bekijk ook de video.

Voor meer informatie zie de speciale website


Contactgegevens:
Elena Bianchi
Heritage Awards Coordinator
Europa Nostra
eb@europanostra.org
070 302 40 58