zondag 15 februari 2015

Museumstoomtram bouwt verder dankzij BankGiroLoterij

Hoorn, 11 februari 2015

In de Beurs van Berlage te Amsterdam heeft op 10 februari 2015 het Goed Geld Gala van de BankGiro Loterij plaatsgevonden. Tijdens de feestelijke bijeenkomst werd bekendgemaakt dat de Museumstoomtram Hoorn-Medemblik een bedrag van € 200.000,- ontvangt uit de afdracht van 2014. De Museumstoomtram ontvangt inmiddels voor de achtste keer een bijdrage van de BankGiro Loterij bestemd voor de ontwikkeling van de collectie en verbetering van de presentatie van het levende museum.

Tramstation Hoorn
De Museumstoomtram gaat de bijdrage besteden aan het uitbreiden van het project van het nieuwe Tramstation te Hoorn, door de aanleg van een historisch ingericht stationsplein met daarop meer faciliteiten voor bezoekers en kinderen van het levende museum.  
De bouw van dit tramstation wordt op dit moment uitgevoerd dankzij een extra projectbijdrage van de BankGiro Loterij in 2014. Dankzij de nieuwe bijdrage kan het museumterrein in de Poort van Hoorn verder worden uitgebouwd als volgende stap in de richting van een volwaardig bezoekerscentrum waarin bezoekers niet alleen met de stoomtram reizen, maar ook veel meer over de achtergronden van het vervoermiddel kunnen ontdekken.

Foto: directeur René van den Broeke en voorzitter van de Raad van Toezicht Bert Rozemond nemen de bijdrage voor de Museumstoomtram in ontvangst. Foto: Roy Beusker fotografie