woensdag 1 juli 2015

Tourhistorie in Spoorwegmuseum tijdens tourstart

Het Spoorwegmuseum blikt in de tentoonstelling ‘Parijs is nog ver, Nederlanders in de Tour’ terug op de Nederlandse successen in de Tour de France. Met prachtige foto’s, unieke filmpjes en beroemde truien en fietsen toont het museum een prachtig stukje Tourhistorie. Daarbij speelt de trein soms een beslissende rol. Wielerliefhebbers en andere geïnteresseerden kunnen op 4 en 5 juli voor een gereduceerd tarief van €5,00 deze tentoonstelling bezoeken (museumkaart gratis). Het Spoorwegmuseum is op zaterdag 4 juli tot 20.00 uur geopend. Op 5 juli sluit het museum om 17.00 uur.
Jan Nolten tijdens de Tour de France van 1953 op de Col Izoard

Horeca
Op zaterdag 4 en zondag 5 juli is op het plein voor het Maliebaanstation van alles te doen. Er is een wijnbar, er zijn ijs en crepes te krijgen en kinderen kunnen leuke activiteiten doen. Bezoekers kunnen op een groot scherm de koers volgen. De toiletten op de parkeerplaats zijn voor iedereen beschikbaar.

Bereikbaarheid
Omdat het parcours van de Tour voor het Spoorwegmuseum langs loopt is het museum tijdens het Tourweekend niet met de auto bereikbaar. Ook met het openbaar vervoer is moeilijk bij het museum te komen. Kijk op de website voor de mogelijkheden: http://www.spoorwegmuseum.nl/#!/praktische-info/praktische-info/grand-depart

Wil je naar Het Spoorwegmuseum? Kom dan te voet! Alle informatie: http://www.tourdefranceutrecht.com/bereikbaarheid


Ploegenpresentatie
Op donderdag 2 juli  vindt de ploegpresentatie plaats in Park Lepelenburg. De ploegen verzamelen zich in Het Spoorwegmuseum en vertrekken van daaruit naar de presentatie in het park. Sommige attracties van het museum sluiten daarom op 2 juli om 16.00 uur.