maandag 11 april 2016

Inschrijving Fedecrail Youth Exchange nog mogelijk


Elk jaar organiseert de Europese koepelorganisatie Fedecrail een internationale uitwisseling voor jongeren uit heel Europa. Allemaal werken zij als vrijwilliger bij een van de aangesloten museumspoororganisaties in hun eigen land.

Dit jaar vindt de Youth Exchange in het zuiden van Duitsland plaats (omgeving Neurenberg), van 29 juli tot en met 7 augustus. Deelname aan de uitwisseling kost slechts € 140.00. Voor dat geld krijg je een vakantie van tien dagen, waarbij eten, drinken en een slaapplaats zijn inbegrepen! Tijdens deze vakantie bezoek je niet alleen verschillende steden en diverse spoor- en tramwegmusea, maar ga je ook aan het werk bij de ontvangende organisaties. Dit jaar zijn dat het Deutsche Dampflokomotiv Museum in Neuenmarkt - Wirsberg) en de Dampfbahn Fränkische Schweiz E.V. in Ebermannstadt. Ook maak je ritten mee met museummaterieel! De Exchange start op het vliegveld of het station van Neurenberg, want daar word je opgehaald en aan het eind ook weer heen gebracht.

De deelnemers komen uit heel Europa en dat maakt de Exchange op zich al tot een bijzondere ervaring. Het is elk jaar opnieuw weer een gezellige boel – zoek maar eens op Facebook op Fedecrail Youth Exchange. Nagenoeg alle oud-deelnemers en -sters van voorgaande jaren hebben dan ook nog steeds contact met elkaar en bezoeken elkaar nog wel eens.

De voorwaarden:
- je moet tussen de 15 en 24 jaar oud zijn
- je moet vrijwilliger zijn bij een van de railmusea
- de Exchange is niet alleen voor jongens bedoeld; meisjes kunnen ook deelnemen
- je moet jezelf in het Engels verstaanbaar kunnen maken
- voor deelnemers die jonger dan 18 jaar zijn, is toestemming van de ouders verplicht.

In tegenstelling tot eerder vermeld kan er tot eind april ingeschreven worden. Meer informatie is hier en hier te vinden (klik op Youth Exchange).