dinsdag 19 april 2016

Nieuw Tramstation Hoorn klaar voor gebruik

Op 30 april is het zover: Tramstation Hoorn is klaar om de reizigers van de stoomtram te ontvangen. Het project is mogelijk gemaakt door een bijdrage van de deelnemers van de BankGiro Loterij en twee jaar intensief werken door lokale aannemers en de medewerkers van de Museumstoomtram. De opening wordt gevierd in de Meivakantie!


Sfeer van 100 jaar geleden
Het gebouw zelf, maar ook de directe omgeving van het Tramstation Hoorn, zijn grotendeels nieuw gebouwd. Maar wie er rondloopt raakt al snel in de ban van de bijzondere sfeer van 100 jaar geleden. Dit komt door het gebruik van historische materialen, zoals die in het verleden op Nederlandse stations gebruikt werden. Zo springt de verlichting eruit, maar ook de elegante mahoniehouten balie, de gezellige stationsrestauratie met historische reclameaffiches en het klassieke kleurgebruik voor het hout.

In de Meivakantie verwelkomt de Museumstoomtram alle reizigers op Tramstation Hoorn. Van 30 april tot en met 8 mei rijdt de Museumstoomtram volgens een uitgebreide dienstregeling en komt het station helemaal tot leven.