Het Platform Mobiel erfgoed op woensdagmiddag 12 juni gaat over geld. Over het financieren van grote projecten en van de structurele kosten, bijvoorbeeld voor de inzet van de duizenden vrijwilligers. We nodigen u van harte uit bij deze bijeenkomst aanwezig te zijn.
Eigenaren, vrijwilligers en liefhebbers staan bol van de passie en inzet voor mobiel erfgoed. En toch blijkt dat in de praktijk niet altijd voldoende. Voor vrijwilligersorganisaties is de financiering van grote restauraties, kostbare verwervingen, publieksevenementen en noodzakelijke voorzieningen een grote uitdaging. Ze vormen vaak een hoofddoel van de behoudsorganisaties in het mobiel erfgoed. Uiteindelijk is er ook geld nodig om al dit waardevolle erfgoed in stand te houden. Zonder geld gaat het gewoon niet.
Tijdens het platform gaan we in op de mogelijkheden die de fondsen bieden. We bespreken de culturele ANBI-status en behandelen het vinden en binden van particuliere financiers, het mecenaat. Deskundigen van de Belastingdienst, Stichting Cultuur+Ondernemen, het Prins Bernhard Cultuurfonds en het Mondriaan Fonds bespreken hun ervaringen en inzichten, geven voorlichting en waardevolle tips en wijzen u op do’s en don’ts bij de werving van middelen en het benaderen en vooral vasthouden van schenkers en donateurs.
Wat zijn uw ervaringen met subsidieaanvragen? Hoe is het u gelukt om financiers te vinden voor uw project? En hoe lukt het u om ze duurzaam aan uw erfgoed te verbinden? De sprekers gaan graag met u in gesprek over de kansen en uitdagingen voor het mobiele erfgoed.
Deelname is gratis, maar u moet zich wel vooraf aanmelden. Dat kan via de website van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE).
Het Platform vindt plaats bij de RCE, Smallepad 5 in Amersfoort. Die inloop is vanaf 13.00 uur, de aanvang is om 13.30 uur. Het volledige programma staat op de speciale pagina van de RCE.
Graag tot ziens op 12 juni!
Met vriendelijke groet,
Programmacommissie Platform Mobiel Erfgoed
Kees Wielemaker (Mobiele Collectie Nederland/MCN),
Ben Boortman (MCN),
Arjen Kok (Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed/RCE)