maandag 17 oktober 2022

Dag voor de railmuseamedewerkers 2022


 

Op zaterdag 12 november a.s. zijn alle medewerkers van de Nederlandse organisaties voor het behoud van spoor- en tramwegen die zijn aangesloten bij HRN welkom om 13.00 uur bij de Stoomtrein Katwijk Leiden.

Eigenlijk was deze dag al gepland voor 2020 toen de Stoomtrein Katwijk Leiden 50 jaar bestond. Helaas hebben wij dit evenement twee keer moeten uitstellen, maar nu is het gelukkig zo ver.

Op 12 november rijden er verschillende treinen waarbij voor het eerst de complete spoorlijn inclusief de nieuwe spoorbrug die dit jaar gereed is gekomen kan worden bereden, Er staan deze dag meerdere stoomlocomotieven onder stoom en er zijn diverse motorlocomotieven op de baan.

Ook is het een mooie gelegenheid om het geheel vernieuwde binnenmuseum te bekijken. In het museum is een geheel nieuwe expositie ingericht.
De werkplaats kan deze dag bezocht worden en ook alle gebouwen in het buitenmuseum en het museumdepot aan de Voorschoterweg. In de werkplaats zijn momenteel drie stoomlocomotieven in opbouw na een grote restauratie, waaronder de unieke stoomtramlocomotief ZE 607.
De dag wordt afgesloten met een borrel.

Aanmelding voor deze dag kan alleen via je eigen organisatie waarna je jouw toegangsbewijs via je eigen organisatie krijgt verstrekt. Het is een mooie kans om kennis te maken met collega’s van andere organisaties en ombij een andere organisatie ‘in de keuken’ te kijken. Aan de dag zijn geen kosten verbonden.

De Stoomtrein Katwijk Leiden ligt aan de A44. Het adres is Jan Pellenbargweg 1, 2235 SP Valkenburg ZH. Parkeren kan gratis voor de deur. Met openbaar vervoer vanaf station Leiden Centraal of Den Haag Centraal kan ook: bus 43; halte Haagse Schouw. De halte ligt op tien minuten lopen van het museum.


De opgave van je organisatie moet uiterlijk vrijdag 21 oktober bij de secretaris van HRN zijn via info@railmusea.nl