woensdag 18 november 2020

Webinar Mobiel erfgoed internationaal: samenwerken en lobbyen in Europa

Foto: Niels Kehl
Op woensdagmiddag 9 december aanstaande van 15.00 tot 17.00 uur vindt de online platformbijeenkomst Mobiel Erfgoed plaats Het thema is ‘Mobiel erfgoed internationaal: samenwerken en lobbyen in Europa’.

Het behartigen van de belangen van het mobiel erfgoed bestaat voor een groot deel uit het hebben en leggen van politieke contacten. Niet alleen in eigen land, maar ook in Europa. Veel wordt tegenwoordig besloten of voorbereid in Brussel en daarom is het belangrijk om contacten te hebben met leden van het Europees Parlement en andere Europese instanties. 

Tijdens de bijeenkomst gaan enerzijds sprekers van internationale belangenorganisaties in op wat zij bereikt hebben, op de thema’s die urgent zijn, op de doelen die deze organisaties nastreven en voor welke uitdagingen zij staan. Anderzijds wordt er ook stilgestaan bij internationale politieke contacten. Hoe krijgen en houden we het belang van het mobiele erfgoed op de politieke agenda’s in Brussel en Straatsburg? Soms doen erfgoedorganisaties dat zelf of via de landelijke koepels, maar vaak is internationale samenwerking op dat gebied veel effectiever.


We ontmoeten u graag online op 9 december!

De bijeenkomst vindt online plaats, maar aanmelden is wel noodzakelijk. Dat kan via de volgende link: https://formulier.cultureelerfgoed.nl/archis/mobiel-erfgoed

Met vriendelijke groet,
Programmacommissie Platform Mobiel Erfgoed