zaterdag 27 december 2014

Uitbreiding loods Leemspoor

Bij het Leemspoor wordt volop gewerkt aan een uitbreiding van de bestaande loods. De restauratieruimte wordt meer dan eens zo groot en er komt een ruim toiletgebouw voor de bezoekers. Ook aan een toiletruimte voor bezoekers met een beperking is gedacht. Er komt een nieuwe loods, die een aanbouw is in de zelfde stijl als de oude loods.
Op die manier kunnen er grotere groepen worden ontvangen  en meer materiaal wordt zo onder dak gebracht.

Verder wordt er met behulp van het bedrijf PAVRO uit Nijverdal gewerkt aan de restauratie van onze excavateur. In hun fabriekshal is deze uit elkaar gehaald en worden  de onderdelen per deel gestraald. Het plaatwerk is zo slecht dat het wordt vervangen. Deze restauratie is mede mogelijk door twee giften van elk 26.000 euro van het PrinsBernhard Cultuurfonds en het VSB-fonds.

Diverse locomotieven zijn gereviseerd en zullen dit jaar weer op de baan komen. De Engelse Keef-loc is bijna klaar met de restauratie. De brandstofpomp is gereviseerd en de wielen zijn opgelast en afgedraaid. We proberen nog de verf van de originele uitvoering te verkrijgen. Hierin is de firma Keef erg behulpzaam!