vrijdag 7 augustus 2015

Uitbreiding tramstation Hoorn gerealiseerd

Vrijdag 10 juli is het loket van het nieuwe Tramstation Hoorn geopend door de burgemeester uit diezelfde plaats, Onno van Veldhuizen. Dé plek in Nederland waar je weer een ouderwets papieren vervoerskaartje kunt kopen voor er per spoor verder gereisd kan worden. De Museumstoomtram Hoorn-Medemblik viert de zomer niet alleen met de opening van het nieuwe loket, maar ook met een uitgebreid programma vol extra activiteiten.



Uitgebreid zomerprogramma
Tot het einde van de zomervakantie, 31 augustus, rijden er extra historische stoomlocomotieven tussen Hoorn en Medemblik. In deze periode is het ook mogelijk om het uitstapje aan te vullen met een tripje over het water, door te reizen met de grote veerboot tussen Enkhuizen en Medemblik. Eenmaal op station Medemblik is er nog meer te beleven. Vanaf dit punt kan er verder gereisd worden met een historische autobus naar Museum De Oude Bakkerij, Kasteel Radboud, het Stoommachinemuseum of Imkerij de Bijenstal. De jongste bezoekers verkleden zich tijdens de tramrit als Ot en Sien, stoken het kolenvuur op en helpen de goederenarbeider tijdens de ontdekkingstocht Stoomsafari.

10.000 papieren kaartjes
Met het nieuwe Tramstation Hoorn wordt de presentatie van de gehele lokaalspoorweg Hoorn-Medemblik met alle gebouwen als een museale eenheid vervolmaakt. Het station, als enige in Nederland waar nog een papieren vervoerskaartje gekocht kan worden, is hiermee een baken in de omgeving. Nostalgie en een vleugje romantiek komen er samen. Inmiddels zijn al meer dan 10.000 papieren kaartjes bij het nieuwe loket afgegeven. De vele bezoekers zijn onverdeeld enthousiast over het nieuwe tramstation.