dinsdag 8 september 2015

Dag voor de Railmuseamedewerkers 2015 – zaterdag 31 oktober

Zoals elk jaar is er ook dit jaar weer een dag voor de railmuseamedewerkers. Elk jaar komen de vrijwilligers en vaste medewerkers van alle museumspoorlijnen, die zijn aangesloten bij Historisch Railvervoer Nederland, bijeen, bij toerbeurt bij één van de collega’s. Daardoor krijgen ze op informele wijze de kans om bij elkaar in de keuken te kijken, elkaar te ontmoeten, de collectie te bekijken en ideeën op te doen. Eerder waren de medewerkers van de railmusea te gast bij de  Museumstoomtram Hoorn-Medemblik, het Industrieel Smalspoor Museum in Erica, bij RTM-Ouddorp, de Stoomtrein Katwijk Leiden en de Museum Buurtspoorweg.

Dit jaar treedt de Zuid Limburgse Stoomtrein Maatschappij in Simpelveld op als gastheer en wel op zaterdagmiddag 31 oktober, vanaf 13.00 uur.

De ZLSM-werkplaats is deze dag toegankelijk, museum, filmzaal, LGB-baan en restauratie zijn geopend en in bedrijf, er zijn presentaties van lopende projecten en in de seinhuizen wordt de klassieke beveiliging van het station Simpelveld gedemonstreerd. Met de railbus van de ZLSM kan een rit tot over de Duitse grens worden gemaakt. Dit alles en nog meer staat je te wachten op 31 oktober. Het wordt dus ongetwijfeld weer een inspirerende en gezellige dag! Deelname is gratis.

Ben je medewerker bij een van de railmusea, noteer dan zaterdag 31 oktober alvast in je agenda en breng je collega's op de hoogte van dit leuke evenement!


De 30 bij HRN aangesloten railmusea ontvangen op korte termijn informatie over de wijze van aanmelden voor deze dag.