donderdag 4 februari 2016

Aftrap Bello Atelier dankzij BankGiro Loterij

De Museumstoomtram Hoorn-Medemblik heeft een bijdrage van in totaal €  789.000,- mogen ontvangen tijdens het gala van de BankGiro Loterij in het Tropenmuseum te Amsterdam op 3 februari 2016. De Museumstoomtram ontving naast de jaarlijkse bijdrage van 200.000.- voor de ontwikkeling van de collectie, ook 9.000,- die deelnemers speciaal voor de Museumstoomtram hadden geoormerkt.

Extra Project Bijdrage
De grootste Extra Project bijdrage kwam echter aan het einde van de avond: € 580.000,- . Met deze bijdrage kunnen de eerste belangrijke stappen van het project Bello-Atelier worden gezet. Het Bello Atelier is een ruimte bij de werkplaats van het museum in Hoorn, waar bezoekers op een vernieuwende manier worden betrokken bij de restauratie van de rijtuigen, die oorspronkelijk hebben gereden achter locomotief Bello. In eerste instantie betreft dit de rijtuigen NS BC 423 en 425 uit 1920, waarvan de Museumstoomtram al lang geleden de wagenbakken heeft verworven.
Museumterrein Hoorn
Het project is de tweede stap na de bouw van het tramstation in Hoorn om te komen tot een thematisch museumterrein over de geschiedenis van het lokale railvervoer in ons land op het emplacement in Hoorn. Met het restaureren van de tram ontstaat bovendien meer zitplaatscapaciteit in de historische stoomtram.