dinsdag 28 juni 2016

Historisch Railvervoer Nederland zoekt bestuursleden


Historisch Railvervoer Nederland (HRN) is de belangenvereniging van de Nederlandse railmusea, en vertegenwoordigt op dit moment 30 organisaties. HRN waakt ervoor, dat in een verdergaande moderniserende maatschappij het historische railvervoer kan blijven rijden.
HRN is daarom onder andere actief op de volgende terreinen:
·      HRN is gesprekspartner van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, onder meer op het gebied van de totstandkoming van nieuwe spoorwegwetgeving
·      HRN houdt zich bezig met de gezamenlijke publiciteit voor de railmusea.
·      HRN is de Nederlandse vertegenwoordiger in de Europese koepelorganisatie Fedecrail (zie www.fedecrail.org). Fedecrail bewaakt de belangen van railmusea op Europees niveau
·      HRN maakt zich sterk voor de cultuurhistorische waarde van de voertuigen en andere objecten die de Nederlandse railmusea beheren (zie www.railmonumenten.nl). en werkt daartoe nauw samen met de andere sectoren in het mobiele erfgoed (weg, lucht en water) (zie www.mobiel-erfgoed.nl).

Voor dit belangrijke werk zoekt HRN bestuursleden die dit werk willen en kunnen ondersteunen. Wij zijn daarom op zoek naar kandidaten die het historische railvervoer een warm hart toedragen en bereid zijn om op de genoemde gebieden hun steentje bij te dragen. Ook zijn wij op zoek naar wat jongere mensen, omdat we streven naar een evenwichtigere leeftijdsopbouw in het bestuur.
Als bestuurslid vertegenwoordig je in principe een railmuseum waar je zelf aan verbonden bent.

Het aantrekkelijke van een bestuursfunctie van HRN dat je steeds contact hebt met gelijkgestemden en dat je daadwerkelijk een bijdrage kunt leveren aan historische spoor- en tramwegorganisaties die Nederland rijk is.

Het bestuur vergadert momenteel circa vier keer per jaar, steeds ‘s avonds; daarnaast is er tweemaal per jaar op zaterdag een ledenvergadering die je als bestuurslid geacht wordt bij te wonen. Vanzelfsprekend gaat er wat lees- en voorbereidend werk vooraf aan die vergaderingen.

Mocht je hiervoor interesse hebben, neem dan gerust en vrijblijvend contact met ons op, via railmusea@gmail.com (het adres van onze secretaris). We vertellen je graag meer over HRN en over het lidmaatschap van het bestuur van HRN. En meen je een geschikte kandidaat te kennen, attendeer hem of haar dan eens op deze oproep.