maandag 20 maart 2017

Nieuwe bijdragemogelijkheid van het Mondriaan Fonds

Graag wil ik u attenderen op een nieuwe bijdragemogelijkheid van het Mondriaan Fonds:

Vanaf nu beschikt het Mondriaan Fonds over een Bijdrage Mobiel Erfgoed: een bijdrage ter bevordering van de zichtbaarheid van mobiel erfgoed én de professionalisering van het veld als geheel. Het ministerie van OCW heeft voor deze stimuleringsbijdrage ruim 900.000 euro beschikbaar gesteld.

 De Bijdrage Mobiel Erfgoed is bestemd voor organisaties op het gebied van de zorg voor het mobiel erfgoed en kan gezamenlijk met een andere instelling worden aangevraagd. De bijdrage kan gebruikt worden voor bijzondere projecten die gericht zijn op fysieke en virtuele zichtbaarheid, draagvlakvergroting of educatie en die bijdragen aan de professionalisering en versterking van de sector mobiel erfgoed als geheel.

Een bijdrage kan ook worden verstrekt als tegemoetkoming voor een haalbaarheidsonderzoek zoals: het fysiek en/of digitaal zichtbaar maken van mobiel erfgoed, voorbereiden van verregaande vormen van samenwerking of fusie; het professionaliseren van de mobiele erfgoedsector; het inhuren van specifieke expertise die leidt tot nauwere samenwerking op voornoemde gebied; het onderzoeken van best practices; het aangaan van intensieve (internationale) samenwerking.

Ter gelegenheid van deze nieuwe bijdragemogelijkheid schreef Birgit Donker een speciale blog: ‘Denk bijvoorbeeld aan de manier waarop Museum van Loon hippomobielerfgoed (rijtuigen en accessoires zoals tuigen en verlichtingen) tentoonstelt.(…) Over de gala-berline verscheen een krantenbijlage, de publicatie ‘Gala-berline in Nederland’ en de expositie zelf genereerde landelijke aandacht.’

De maximale bijdrage van het Mondriaan Fonds is veertig procent van de projectkosten, bij een haalbaarheidsonderzoek is dit zeventig procent.

Voor meer informatie en de voorwaarden zie Bijdrage Mobiel Erfgoed.

Mondriaan Fonds
Postbus 773
1000 AT Amsterdam
t+31 (0)20 523 15 23
www.mondriaanfonds.nl