maandag 8 mei 2017

Nationaal Register Railerfgoed – verslag 2015-2016 verschenen


-->
Het verslag van het Nationaal Register Railerfgoed over de jaren 2015 en 2016 is zojuist verschenen. Dat verslag is hier te vinden. Net als in de voorafgaande perioden werden in 2015 en 2016 naast de reguliere werkzaamheden op het gebied van beoordeling en registratie, de nodige activiteiten op het gebied van evaluatie en inhoudelijke en procedurele aanpassingen ontplooid. Die evaluatie betreft het Nationaal Register Railerfgoed zèlf met bijbehorende procedures en de externe samenwerking, met name met de stichting Mobiele Collectie Nederland(MCN) en het Nationaal Register Mobiel Erfgoed (NRME).  

Tijdens de gezamenlijke zitting van de Beoordelingscommissie en de Sectie Beheer van het Register op 8 november 2016 bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed in Amersfoort gaf Arjen Kok van deze dienst een boeiende introductie op het thema authenticiteit, reconstructie en replica. Deze presentatie is hier als pdf te openen en te downloaden.

Voorts in het verslag onder andere aandacht voor de aankondiging van Minister Bussemaker tijdens het tweede Nationaal Congres Mobiel Erfgoed, dat er voor de komende jaren € 900.000 beschikbaar is om de zichtbaarheid van mobiel erfgoed te vergroten. Daarmee kunnen activiteiten ondersteund worden, die heel Nederland laten zien wat een geweldige collectie historische vervoermiddelen in ons land aanwezig is.