dinsdag 17 december 2019

Prins Bernhard Cultuurfonds opent Fonds Vrijwilligers Erfgoed in Nederland

Het Prins Bernhard Cultuurfonds heeft een nieuw Fonds Vrijwilligers Erfgoed in Nederland in het leven geroepen. . Het fonds is gericht op het stimuleren van vrijwilligerswerk in de erfgoedsector.  Vrijwilligers zijn van levensbelang voor de instandhouding van erfgoed.  Mevrouw Christianne Mattijssen, directeur van de directie Erfgoed & Kunsten bij het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap zei het als volgt tijdens de Dag voor de railmuseamedewerkers op 2 november jl:   
Jullie stellen ook het bredere publiek in staat om van ons railverleden kennis te nemen en daarvan te genieten. Mensen kijken altijd om als er een historische trein of tram langskomt, voelen zich daarmee verbonden, geven een por aan hun buurman en wijzen of gaan zwaaien. Jullie kennen het wel. En daarmee zijn jullie niet alleen bezig met een 'hobby’ maar passen jullie ook in de definitie van de Erfgoedwet: behouden van zaken waar we aan hechten en die we willen overdragen aan volgende generatie. Jullie zijn dus ook erfgoedzorgers! 
 
Wie een goed voorstel heeft om vrijwilligerswerk in de erfgoedsector te stimuleren en ondersteunen kan hiervoor een bijdrage vragen uit het Fonds Vrijwilligers Erfgoed bij het Prins Bernhard Cultuurfonds.