dinsdag 11 september 2018

Dag voor de railmuseamedewerkers – 3 november 2018


Elk jaar komen de vrijwilligers en vaste medewerkers van alle museumspoor- en tramlijnen in Nederland bijeen, bij toerbeurt bij één van de collega-organisaties: de Dag voor de railmuseummedewerkers. Op informele wijze kijkt men bij elkaar in de keuken, ontmoet men collega’s, kan men de collectie bekijken en ideeën opdoen.
Foto: Rein Korthof
Dit jaar treedt de Museumstoomtram Hoorn-Medemblik (SHM) op als gastheer op zaterdag 3 november 2018. De SHM viert dit jaar namelijk dat 50 jaar geleden de eerste stoomtramrit tussen Hoorn en Medemblik plaatsvond. Aan de exacte invulling van het programma wordt nog gewerkt, maar nu staat al vast dat tijdens de Dag voor de railmuseummedewerkers ook bijzonder historisch materieel van andere organisaties zal rijden. De inzet van dit materieel symboliseert de plezierige samenwerking tussen de railmusea.
De Dag voor de railmuseummedewerkers 2018 wordt ongetwijfeld opnieuw een gezellige én inspirerende middag, met verschillende stoomtramritten, kijkjes achter de schermen, natuurlijk veel uitwisseling van kennis en informatie en aan het eind een gezellige borrel.
Markeer, als u medewerker bent bij een van de railmusea, zaterdag 3 november dus alvast in uw agenda, want u bent van harte welkom! Het programma start op 3 november om 13.00 uur. Binnenkort ontvangen de organisaties die bij Historisch Railvervoer Nederland zijn aangesloten meer informatie over deze dag, onder andere over de wijze van aanmelden.
-->