donderdag 18 februari 2021

Nieuw fonds bij Prins Bernhard Cultuur Fonds voor behoud van Techniek

Bij het Prins Bernhard Cultuur Fonds zijn 23 nieuwe fondsen op naam geopend. Het Techniek in Bedrijf Fonds is zeker ook van toepassing op railerfgoed.

Het Techniek in Bedrijf Fonds is een fonds op naam dat is ingesteld door een bedrijfskundig ingenieur (66). Vanuit zijn technische en bedrijfskundige achtergrond voelt hij zich verbonden met technisch erfgoed dat in de bedrijfsoefening is gebruikt. Het kan gaan over industrieel erfgoed maar ook mobiel erfgoed zoals bedrijfsvaartuigen. Zelf heeft hij zeereizen gemaakt met de driemast topzeilschoener Oosterschelde.

Het Techniek in Bedrijf Fonds ondersteunt onder andere projecten op het gebied van verwerving van technisch erfgoed. Dit ten behoeve van het behoud ervan. Ook het conserveren van technisch erfgoed wordt ondersteund door Techniek in Bedrijf. Aanvragers die zich bezighouden met het behouden van kennis en vaardigheden in het bedienen en onderhouden van de technische middelen, kunnen ook bij dit fonds terecht. Net als projecten die technisch erfgoed toegankelijk maken voor publiek.

Kijk op www.cultuurfonds.nl voor meer informatie.